top of page

zitles met joker

307017418_7992094844198326_8178414289684658803_n.jpg

een paard in balans is onmogelijk met Een scheve ruiter 

Het is als ruiter belangrijk om er voor te zorgen dat je een correcte houding aan neemt om zo soepel mogelijk mee te kunnen bewegen met je paard. Dat oefen je niet enkel op het paard maar ook erlangs. De Joker simulator is ontwikkeld om hieraan te werken. 

Tessa Roos is houding- en zitinstructeur, basis dressuurtrainer, revalidatietrainer voor paarden en Feldenkrais practitioner voor mensen. Zij komt 3 keer naar onze stal toe met haar 2 Joker rij-simulators om jullie mee te begeleiden en mij (Kim) van extra opleiding te voorzien. Super leerzaam! Daar kunnen jullie mee van profiteren.

wat leer je op joker?

Op Joker oefen je hoe je makkelijker te dragen wordt voor je paard. Je leert door Joker’s duidelijke en directe reacties om de “stuwende” beweging uit je zit te halen en om te zetten naar dragende beweging, en om de “vering” in jouw eigen lichaam te vinden. Op die manier voorkom je dat je je paard in de weg zit, en kun je je makkelijker verbinden met een gezond bewegingspatroon van je paard.

Uiteraard helpen we je daarbij. Je krijgt individuele aandachtspunten voor je houding, zit en inwerking, waar je het effect direct van voelt op Joker. 

hoe ziet een joker zitles er uit?

Je gaat aan de gang in een groepje van 4, en krijgt in totaal een uur les. Eerst rijdt het eerste tweetal en kijkt het andere, en daarna draaien we dat om. Zodat je niet alleen leert door voelen op Joker, maar ook door kijken, luisteren en vragen stellen tijdens de Jokerles van de andere twee. Zo haal je er het meeste uit!

Je doet de les in je rijkleding zodat we de echte situatie zoveel mogelijk nadoen. Als niet-clublid breng je je eigen zadel mee. (Als je geen zadel ter beschikking hebt: geef dit even door, dan kunnen we er eentje voor je regelen.)

We konden niet vinden wat je zoekt

Het lijkt erop dat er nog geen dienst beschikbaar is om te boeken. Neem contact met ons op voor meer informatie.

bottom of page