top of page
pexels-brenda-timmermans-58897.jpg

ONZE MISSIE

Onze missie is bewuste, goed geïnformeerde en capabele ruiters opleiden. Kennis hebben over het paard en een correcte manier van rijden/trainen aanleren dragen bij tot het welzijn van het paard. Dat is iets wat wij bij Kobi Ruiterclub heel belangrijk vinden en naar de toekomst toe nog belangrijker gaat worden. Daarom bestaan onze lessenpakketten niet enkel uit rijlessen maar ook uit leuke theorie en praktijklessen over andere paard-gerelateerde onderwerpen. Want hoe meer kennis je bezit en hoe breder je kennisveld is; hoe meer je je paard begrijpt en er correct mee om kan gaan of zorg voor kan dragen. Klaar om een echte paardenmens te worden? Wij helpen je op weg!

ONZE WERKING

DE RIJLESSEN

Je leert bij ons niet alleen de basistechnieken maar ook meteen dat je houding, je ademhaling, je gevoel en het paard begrijpen ook van belang is. In stapjes natuurlijk, en niet allemaal tegelijkertijd in het begin. Daarom krijg je standaard aanvullende lessen die hierbij gaan helpen.

AANVULLENDE LESSEN

Omdat paardrijden ruimer is dan enkel de techniek van het rijden ontvang je standaard in elk groepsles abonnement een coupon die je kan inzetten bij onze academie voor aanvullende lessen. Elke maand volg je een extra les dat paardgerelateerd is maar geen standaard rijles is. Zo leer je de wereld van het paard kennen door over verschillende onderwerpen kennis op te doen. Er zijn elke maand verschillende onderwerpen en verschillende soorten lessen waar je aan kan deelnemen. Hieronder vind je wat meer uitleg over de verschillende soorten aanvullende lessen. De specifieke data, alle info  en mogelijkheid tot inschrijven vind je op de lespagina van onze academie.

horses (1)_edited.png

Grondwerk-lessen

Een paard leren begrijpen is belangrijk. Het verbetert je band met het paard en zorgt voor minder onveilige situaties. Leer zijn taal spreken en hij begrijpt jou ook beter. Dit leer je het makkelijkste op de grond. Tijdens deze praktijklessen leer je hoe je paard denkt en hoe je met hem het beste communiceert en bijvoorbeeld ook hoe je een paard correct leidt of hoe je best reageert als hij eens schrikt.

jockey_edited.png

Zitlessen

Tijdens de zitlessen concentreren we ons specifiek op je houding en zit. Want met een slechte houding kom je echt niet ver. Je zit jezelf dan letterlijk in de weg. Eerst oefen je op Billy, ons houten paard. Zo kan je veilig en onafgeleid oefenen voor dat je de oefeningen te paard uitvoert. 

brush_edited.png

Verzorging en voeding

Bij een paard houden komt heel wat kijken. Je moet hem correct verzorgen, voeren en zorgen voor goed passend materiaal anders loopt het een keer mis. Aan de hand van leuke theorie en praktijklessen maak ik je wegwijs in hun wereld. Hoefverzorging, leefomgeving, voeding, passend materiaal: alles komt aan bod. Soms nodigen we professionals uit een specifiek vak uit voor een interessante demonstratie.

ANDERE CLUBACTIVITEITEN

Buiten de standaard rijlessen organiseren we nog andere clubactiviteiten:

3088392_edited.png

Kidsclub

Elke week organiseren we op woensdag onze kidsclub. Deze is er voor onze kleinste enthousiastelingen van 5 t.e.m. 7 jaar. Anderhalf uur vol ponyplezier! Er komt vanalles aan bod: ponyritjes, de pony's verzorgen, meehelpen op stal, spelletjes en activiteiten met en zonder paard.

1643208_edited.png

Kampen

Tijdens de vakanties organiseren we kampdagen. Een dag vol paardenplezier met leeftijdsgenoten! Er komt vanalles aan bod: rijles, wandeling te paard, de paarden verzorgen, meehelpen op stal, spelletjes met en zonder paard. Zowel educatief als plezierig! Hou onze kalender in het oog voor de kampdata.

medal_edited.png

Clubwedstrijden

Twee keer per jaar organiseren we een interne clubwedstrijd waar al onze leerlingen de kans krijgen om hun eerste wedstrijdervaring op te doen of te tonen/toetsen wat ze geleerd hebben. Je kan kiezen tussen een dressuurproef of een springparcours. We spelen ook gezellige pony en paardenspelletjes.

BETALINGSMOGELIJKHEDEN

Losse les

Enkel voor:

 • Eerste les nieuwe klanten

 • Starterslessen (ook mogelijk met abonnement)

 • Privélessen (ook mogelijk met abonnement)

 • Kidsclub (ook mogelijk met abonnement)

Voor deelname aan de groepslessen is het na 2 losse lessen enkel mogelijk om deel te nemen met een abonnement.

Abonnement

Ruiters die een vaste plek willen in een lesgroep betalen per maandabonnement.

Er bestaan abonnementen voor:

 • Groepslessen

 • Starterslessen

 • Kidsclub

 • Privélessen

Bij elk abonnement ontvang je maandelijks academiepunten voor je aanvullende lessen.

Wil je ook komen paardrijden bij ons en de wereld van het paard ontdekken?

Je kan via onze website je privélessen, een kidsclub- of kampplekje reserveren.

 • Privéles - niveau gemiddeld of gevorderd - Lesgeefster: Kim


  30 min

  Vanaf 35 euro
 • 1u ponyplezier voor kids van 5 t.e.m. 7 jaar


  Zaterdag

  1 uur

  17,50 euro
 • Privéles - niveau gemiddeld of gevorderd - Lesgeefster: Kim


  45 min

  Vanaf 45 euro
 • Privéles - Voor starters of nieuwe lesklanten - Lesgeefster: Lien


  45 min

  25 euro
 • 1u ponyplezier voor kids van 5 t.e.m. 7 jaar


  Zaterdag

  1 uur

  17,50 euro

Wens je een plekje in onze groepslessen?

Als nieuwe klant reserveer je de eerste keer altijd een losse startersles via de online kalender. Ook als je al ervaring hebt met paardrijden. Zo kan je rustig kennismaken met onze rijstijl en kunnen wij inschatten wat je rijniveau is. Heb je voldoende rijervaring dan bekijken we in welk groepje je daarna kan aansluiten. Het kan ook dat we het nodig vinden dat je nog enkele privélessen volgt voor je kan aansluiten in één van onze groepslessen.

Britt

"Een mooie club met bekwame mensen en het hart op de juiste plaats. Kleinschalig en rustig.
De paarden komen op de eerste plaats."

WAT ONZE KLANTEN ZEGGEN

CONTACTEER ONS

ADRES

Nieuwheidestraat 11

B-3668 Niel-bij-As

CONTACT

VOLG ONS

 • Facebook
 • Instagram

0472293310

bottom of page